Kedvenceink

Kooperatív játék gyerekeknek, felnőtteknek

Kedves Szülők, kedves Óvó és Tanító Nénik!

Írjatok közösen mesét a gyerekekkel! Alkossatok együtt otthon, az óvodában vagy az iskolában! Töltsetek el fontos, meghitt délutánokat, mélyítsétek el a köztetek lévő kapcsolatot!

Üljetek le a gyerekekkel, s kedvenc játékaikkal, vegyetek elő színes filceket és 5 db A4-es papírt, hajtsátok félbe, helyezkedjetek el kényelmesen – és máris kezdődhet az alkotás: a gyerek találja ki a történetet, ő diktál, s a felnőtt ír (ha nagyobb gyerekről van szó és szeretne írni, persze írhat ő is), lehetőleg csupa nagybetűvel, különféle színekkel. Az illusztrációt rajzolja a gyerek – vagy készítsétek együtt. Ha készen vagytok, középen kapcsozzátok, vagy varrjátok össze – és kész is a könyvecske! Még szebb lesz, ha a borító kicsit keményebb papírból készül… Ha megírtátok az első kötetet, és kedvet kaptatok a folytatáshoz, vegyetek elő újra 5 db. A/4-es papírt, hajtsátok félbe… és így tovább. :)

A kis könyvek személyesek, de más gyerekeknek is érdekesek, hiszen igazi szereplők vannak benne. A csupa nagybetű lehetővé teszi, hogy kisebb gyerekek számára is könnyen olvasható legyen.

Mielőtt hozzáfogtok, nézzétek meg, hogyan is néz ki egy – már a fenti módon elkészült – könyvecske „kézirata”.

Jó alkotást, jó szórakozást!

Czike Bernadett,
az első két meseíró-gyerek partnere, édesanyja


 


» Mintamese: Kisdonkey születésnapja (pdf, 1709 KB)


Lásd még...