Meg tudod oldani! – Könyvbemutató

[2010. szeptember 01.]

Szeretettel meghívjuk az új SZIA-könyv bemutatójára a Szabad Iskolákért Alapítvány Pedagógiai Műhelyébe.

Időpont: 2010. szeptember 21. kedd, délután 5 óra
Helyszín: Szabad Iskolákért Alapítvány, 1111 Budapest, Budafoki út 17 a-c. fsz. 1. (Gellért tértől 3 perc)

Meg tudod oldani!
Gyakorlatok a stresszkezelés, a kapcsolatokban való eligazodás, valamint az önbecsülés és az életvezetési készségek fejlesztésére (7–12. osztály)

Válogatta, szerkesztette és adaptálta: dr. Czike Bernadett.

Ez a kiadvány a SZIA könyvek sorozatában új műfajt jelenít meg. A pedagógusokat különböző fontos iskolai témák tanításában és feldolgozásában ezúttal konkrét – a diákoknak kiosztható feladatlapokkal támogatjuk. A gyakorlatok témakörei önmagukért beszélnek: stresszkezelés, önbecsülés, kapcsolatok és életviteli készségek. A témák mindegyike rendkívül fontos a gyerekek fejlődése szempontjából. Az élet olyan területeit érintik, amelyek a harmonikus személyiség és a kiegyensúlyozott élet alapfeltételei közé tartoznak. Azt ajánljuk a pedagógusoknak, hogy teremtsenek különleges légkört azoknak az óráknak, amikor ezzel a könyvvel foglalkoznak.

A könyv Patricia Rizzo Toner: Stressz-kezelési és önbecsülést fejlesztő gyakorlatok és Sandra McTavish: Az egészség kedvéért! Életkészségek: 225 azonnal használható feladatlap a sikerhez és az egészséges életmódhoz című könyvei alapján készült.

Lásd még...