Nyomtatott és letölthető kiadványaink, taneszközeink

Czike Bernadett (szerkesztő): Humanista pedagógia (SZIA-könyvek)

E könyv alternatív iskolák gyakorlatán keresztül mutatja be, hogy az emberi természetben a teljesítménymotiváción kívül legalább öt, ugyanilyen súllyal jelen lévő humánspecifikus motívum van. Ezek az intimitás-affiliáció, az autonómia, a kompetenciamotívum, az önmegvalósítás és a transzcendencia.

Köszönet az Adományozóknak!

Videók a könyvbemutatóról

https://youtu.be/fFkIuwVOqos
https://youtu.be/UP4MTwezxAU
https://youtu.be/BNZi0zICwVY

Könyvkritika

 

A könyv ára: 3500 Ft.
Nyomtatott formában megrendelhető a sziamuhely@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon: +3612791241

  Megtekintés
Megrendelés/Letöltés

Diane Heacox: Differenciálás a tanításban, tanulásban (SZIA-könyvek)

Ez a könyv egy sorozat első kötete, amelyet a Szabad Iskolákért Alapítvány „SZIA-könyvek” címmel indít. A közeljövőben megjelenő kötetek elsősorban azoknak a pedagógusoknak és más, emberekkel csoportban foglalkozó szakembereknek nyújtanak gyakorlati segítséget, akik alkotó légkörben, változatos módszereket alkalmaznak, vagy szeretnének alkalmazni.

A könyv ára: 4500 ft.
Megrendelhető a sziamuhely@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon: +3612791241

A teljes könyv letöltése PDF-ben: 4000 Ft.
  Megtekintés
Megrendelés/Letöltés

Stresszkezelés, kapcsolatokban való eligazodás, önbecsülés, életvezetési készségek

A Szabad Iskolákért Alapítvány 2010 szeptemberében megjelent kiadványa: Meg tudod oldani! – Gyakorlatok a stresszkezelés, a kapcsolatokban való eligazodás, valamint az önbecsülés és az életvezetési készségek fejlesztésére (7–12. osztály)

A könyv ára: 4500 ft.
Megrendelhető a sziamuhely@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon: +3612791241

  Megtekintés

A teljes könyv letöltése PDF-ben: 4000 Ft.

Megrendelés/Letöltés

Magatartáskezelés, fegyelem, biztonságos tanulási környezet

A Szabad Iskolákért Alapítvány 2010. februárjában adta ki pedagógusoknak szóló szakkönyv sorozata (SZIA-könyvek) újabb kötetét.

A könyv ára: 4500 ft.
Megrendelhető a sziamuhely@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon: +3612791241

  Megtekintés

A teljes könyv letöltése PDF-ben: 4000 Ft.
Megrendelés/Letöltés

Czike Bernadett: A pedagógusszerep változása (Eötvös József Kiadó)

E könyvben a pedagógus szerepének változásával foglalkozom a pedagógus-diák kapcsolat, az iskolai szabályok kialakulása, a toleranciára nevelés, valamint az értékelés aspektusából. Alternatív és nem alternatív iskolák gyakorlatát hasonlítom össze.

  Megtekintés

A teljes könyv letöltése PDF-ben: 4000 Ft.
Megrendelés/Letöltés

Kristen Nicholson-Nelson: A többszörös intelligencia (SZIA-könyvek)

A SZIA Műhely, a SZIA könyvek sorozat keretében új pedagógiai gyakorlati kézikönyvvel segíti a megújulni vágyó pedagógusokat. A kiadvány mesterien ötvöz három fontos pedagógiai módszer-együttest: a kooperatív tanulást, a differenciálást, valamint a többszörös intelligencia alkalmazását a tanulásban.

  Megtekintés

A teljes könyv letöltése PDF-ben: 4000 Ft.
Megrendelés/Letöltés

 

Amit minden szülőnek és leendő szülőnek el kell olvasnia

Ha arra készül, hogy gyereke legyen, ha a csoda már megtörtént, és csecsemővel, kisgyerekkel, kölyökkel vagy kamasszal él együtt, ha kíváncsi más szülők élményeire, ha érdekli, mit gondol erről az együttélésről egy szülészorvos, Szathmáry Gábor, három kitűnő pszichológus, C. Molnár Emma, Ranschburg Jenő és Vekerdy Tamás, ha tudni szeretné, hogy a szerző, Czike Bernadett, miért találta ki, és hogyan vezette a beszélgetéseket, akkor ezt a könyvet nehezen fogja letenni.

  Megtekintés

A teljes könyv letöltése PDF-ben: 4000 Ft.
Megrendelés/Letöltés

Megjelent a Kedvenceink c. mesekönyv!

Egy nagyon izgalmas és hasznos mesekönyv ez, most jelent meg, 2021. januárjában a SZIA alapítvány gondozásában. A mesekönyv családi kooperatív meseírás terméke a gyerekek plüss állatainak története.. Ezeket a meséket mi írtuk (Czike Bernadett) a két fiammal Bozóki Bence és Bozóki Marcell) majdnem 30 éve, de ugyanígy ti is írhattátok volna! Korlátozott példányban jelent meg és egyelőre csak megrendelésre lehet megvásárolni.

A bemutató példányt a SZIA Adományboltban (Bp. 11. ker. Budafoki út 17/a) lehet megtekinteni.

Olvassátok és írjatok ti is ilyet a szüleitekkel, testvéreitekkel! 5-8 éves gyerekeknek különösen ajánljuk. Az olvasás tanulását könnyíti a csupa nagybetűvel írt mesekönyv. Megrendelhető mostantól a sziamuhely@gmail.com e-mail címen. Ára a megrendelések száma alapján dől majd el.

 

 

Kompetenciafejlesztést segítő eszközcsomag pedagógusoknak és iskoláknak

A megújulni vágyó tanítóknak, tanároknak kompetenciafejlesztést segítő állítottunk össze. A csomagban lévő eszközök segítségével könnyebben és sikerrel alkalmazhatja óráin az új évezred kihívásainak megfelelő tanulásszervezési módszereket: a differenciálást és a kooperatív tanulást.

Tartalma: 1 db. Kópéláda, 1-1 db. könyv: Differenciálás a tanításban, tanulásban, Meg tudod oldani, Többszörös intelligencia.

Megrendelhető a sziamuhely@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon: 06 1 279 1241
A csomag ára: 28900 ft.
(Átalakítás alatt, jelenleg nem rendelhető.)

Segédeszköz pedagógusoknak kooperatív foglalkozások vezetéséhez

A Kópéláda a kooperatív tanulásszervezést alkalmazó innovatív pedagógusok elengedhetetlen kelléke a tanításhoz. Olyan eszközöket tartalmaz, amelyeket bármelyik korosztályt és bármely tantárgyat tanító pedagógus nap, mint nap használ, ha kooperatív órákat tart.

Megrendelhető a sziamuhely@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon: 06 1 279 1241
A Kópéláda ára: 25900 ft.

Ez a kiadvány az Összetartó Társadalom (ÖT) című eu-s projekt keretében készült. A projektterveket a Szabad iskolákért Alapítvány szakemberei írták. A kiadvány több részből áll: két tanári kézikönyv, négy projektterv és munkafüzetek.

tanári kézikönyv: 1000 ft/db
projekttervek: 2000ft/db
munkafüzetek: 1000 ft/db
 

Az Educatio Kft- TÁMOP 3.1.1.-es programjának keretein belül megfogalmazódott az a gondolat, hogy az eddigi nagy volumenű és alapjában sikeresen lezajlott közoktatási TÁMOP programok után fontos lenne annak eredményeit a felsőoktatásban is hasznosítani. Határozott szándékká vált a pedagógusképzésben részt vevő oktatók segítése és felkészítése a közoktatásban lezajlott folyamatok követésére és a felsőoktatásba való alkalmazás megkönnyítése. Az általános és középiskolákban elindult szemléleti és módszertani átalakulás után alap-kiindulóponttá vált, hogy a felsőoktatási intézményekben a pedagógusképzés  reagáljon erre a kihívásra és úgy készítse fel a jelölteket, hogy azok az új kihívásoknak eleget tudjanak tenni.

Letöltés

Kedves Olvasónk!

„Alternatív konferenciakötet”. Mert egy – látható formában - harminc éve élő közeg együttlétét, párbeszédét örökíti meg, nem a tudományosság, hanem a pillanatfelvétel igényével. Az elhangzott előadások minimálisan szerkesztett formájával, a helyszínen született összefoglalók közreadásával, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola a konferencián részt vevő neveléstudomány mesterszakos hallgatóinak reflexióival. Nem hagyományos „konferenciakötet”: születésnapi családi fénykép. Meggyőződésünk és reményünk szerint nem kevésbé fontos dokumentum! 

A szerkesztők: Czike Bernadett és Gloviczki Zoltán