Kedvenceink

Kooperatív játék gyerekeknek, felnőtteknek

Kedves Szülők, kedves Óvó és Tanító Nénik!

Írjatok közösen mesét a gyerekekkel! Alkossatok együtt otthon, az óvodában vagy az iskolában! Töltsetek el fontos, meghitt délutánokat, mélyítsétek el a köztetek lévő kapcsolatot!

Üljetek le a gyerekekkel, s kedvenc játékaikkal, vegyetek elő színes filceket és 5 db A4-es papírt, hajtsátok félbe, helyezkedjetek el kényelmesen – és máris kezdődhet az alkotás: a gyerek találja ki a történetet, ő diktál, s a felnőtt ír (ha nagyobb gyerekről van szó és szeretne írni, persze írhat ő is), lehetőleg csupa nagybetűvel, különféle színekkel. Az illusztrációt rajzolja a gyerek – vagy készítsétek együtt. Ha készen vagytok, középen kapcsozzátok, vagy varrjátok össze – és kész is a könyvecske! Még szebb lesz, ha a borító kicsit keményebb papírból készül… Ha megírtátok az első kötetet, és kedvet kaptatok a folytatáshoz, vegyetek elő újra 5 db. A/4-es papírt, hajtsátok félbe… és így tovább. :)

Ha elkészültetek, küldjétek el nekünk a mesekönyv fénymásolatát erre a címre: 1111 Budapest, Budafoki út 17/a-c vagy elektronikus másolatát a szia.kedvenceink [kukac] gmail.com email címre – a legjobban sikerült könyveket feltesszük honlapunkra. Ezeket olyan zsűri választja majd ki, melyben a gyerekek is helyet kapnak, sőt, résztvevője lesz Boldizsár Ildikó meseíró-mesekutató is!

Küldjetek fényképeket is a plüssállatokról, babákról, autókról, vagyis azokról a tárgyakról, amelyek a mesék szereplői, és az alkotókról is, hadd lássuk, kik a mi meseíróink.

A kis könyvek személyesek, de más gyerekeknek is érdekesek, hiszen igazi szereplők vannak benne. A csupa nagybetű lehetővé teszi, hogy kisebb gyerekek számára is könnyen olvasható legyen.

Mielőtt hozzáfogtok, nézzétek meg, hogyan is néz ki egy – már a fenti módon elkészült – könyvecske „kézirata”.

Jó alkotást, jó szórakozást kíván: a Kedvenceink játék stábja nevében:

Czike Bernadett,
az első két meseíró-gyerek partnere, édesanyja» Mintamese: Kisdonkey születésnapja (pdf, 1709 KB)


Lásd még...