Ajánlat osztályfőnököknek

Kedves Osztályfőnökök, a SZIA Műhely alábbi kiadványai és kurzusajánlatai kifejezetten az osztályfőnöki munka és az osztályfőnöki órák konkrét segítését szolgálják.

Kedves Osztályfőnökök, a SZIA Műhely alábbi kiadványai és kurzusajánlatai kifejezetten az osztályfőnöki munka és az osztályfőnöki órák konkrét segítését szolgálják.

Szabályok az iskolában

Magatartáskezelés, fegyelem, biztonságos tanulási környezet

A biztonságos iskolai környezet az, amire szülő, tanár, gyerek egyaránt vágyik, és amelynek megteremtése elsősorban a pedagógus felelőssége. Ha a tanár a feladat teljesítése közben az iskolai házirend szabályaiból, a helyi szokásjogból, felettesei utasításaiból, kollégái panaszaiból, saját – gyakran keserű – tapasztalataiból indul ki, nem sokra jut. Mostantól azonban segítségül hívhatja megjelenő kötetünket.

A könyv a következő szerzők: K. Brady – M.B. Forton – D. Porter – Ch. Wood: Rules in School és Bill Rogers: Classroom Behaviour című műveinek alapján, de a szerkesztő tapasztalatait felhasználva a magyar iskolai élet és diákok ismeretében, valamint a pedagógusok igényeinek megfelelően, mindennapi munkájukat segítve készült.

» Részletek


Magatartáskezelés, fegyelem, biztonságos iskolai környezet. Kurzusok pedagógusoknak többféle változatban.

A tantestület a következő időtartamú kurzusokból válogathat:

  1. Rövid ízelítő: 2 órás tantestületi értekezlet
  2. Szakmai nap: 1 napos tantestületi nevelési értekezlet
  3. 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés

A diákok súlyos magatartási zavarai, a szabályszegések és fegyelemsértések, az agresszió az iskolák közös, gyakran megoldhatatlannak tűnő problémái. A sikeres pedagógia fontos alapja, hogy a gyerekek, tanárok és szülők biztonságban érezzék magukat az iskolában és megkapják az őket megillető bizalmat és tiszteletet. Vagyis valódi partneri kapcsolatban élhessenek egymással. A kurzus ennek a bánásmódnak és légkörnek a kialakítását segíti elő.

» Részletek


Meg tudod oldani!

Gyakorlatok a stresszkezelés, a kapcsolatokban való eligazodás, valamint az önbecsülés és az életvezetési készségek fejlesztésére (7–12. osztály)

Válogatta, szerkesztette és adaptálta: dr. Czike Bernadett

Ez a kiadvány a SZIA-könyvek sorozatában új műfajt jelenít meg. A pedagógusokat különböző, fontos iskolai témák tanításában és feldolgozásában ezúttal konkrét – a diákoknak kiosztható feladatlapokkal támogatjuk. A gyakorlatok témakörei önmagukért beszélnek: stresszkezelés, önbecsülés, kapcsolatok és életviteli készségek. A témák mindegyike rendkívül fontos a gyerekek fejlődése szempontjából. Az élet olyan területeit érintik, amelyek a harmonikus személyiség és a kiegyensúlyozott élet alapfeltételei közé tartoznak. Azt ajánljuk a pedagógusoknak, hogy teremtsenek különleges légkört azoknak az óráknak, amikor ezzel a könyvvel foglalkoznak. A könyv Patricia Rizzo Toner: Stressz-kezelési és önbecsülést fejlesztő gyakorlatok és Sandra McTavish: Az egészség kedvéért! Életkészségek: 225 azonnal használható feladatlap a sikerhez és az egészséges életmódhoz című könyvei alapján készült.

» Részletek


Meg tudod oldani! – Kurzus fiataloknak (15-25 év)

Gyakorlatok a stressz-kezelés, a kapcsolatokban való eligazodás, valamint az önbecsülés és az életvezetési készségek fejlesztésére

Stresszt minden ember átél. A kérdés az, mennyire tud megbirkózni vele. Ezen a kurzuson segítséget adunk ahhoz, hogy az élet mindennapi és különleges helyzeteiben a lehető legjobb megoldáshoz folyamodj és tudatosan bánj érzelmeiddel. A hétköznapi, normális életvitel része az önismeret, az érzelmek kezelése, a kapcsolatokban való eligazodás. A kurzus nem terápia, nem helyettesít pszichiátert, pszichológust. Azonban támaszt és védelmet nyújt ahhoz, hogy a minden ember életében előforduló nehéz helyzetekkel egészségesen megküzdhess. A kurzus során egyéni és kiscsoportos formában gyakorlatokon keresztül közelítjük meg az egyes témákat. Az önálló vagy kiscsoportos munkát minden esetben közös feldolgozás, megbeszélés követi. Kurzusvezető: dr. Czike Bernadett, pedagógus, pszichológus, a Műhely szakmai vezetője.

» Részletek


További információk:
sziamuhely@gmail.com
telefon: (1) 279-1241