Meg tudod oldani! – Kurzus fiataloknak

Gyakorlatok a stressz-kezelés, a kapcsolatokban való eligazodás, valamint az önbecsülés és az életvezetési készségek fejlesztésére.

(15–25 év)

Gyakorlatok a stressz-kezelés, a kapcsolatokban való eligazodás, valamint az önbecsülés és az életvezetési készségek fejlesztésére.

Stresszt minden ember átél. A kérdés az, mennyire tud megbirkózni vele. Ezen a kurzuson segítséget adunk ahhoz, hogy az élet mindennapi és különleges helyzeteiben a lehető legjobb megoldáshoz folyamodj és tudatosan bánj érzelmeiddel. A hétköznapi, normális életvitel része az önismeret, az érzelmek kezelése, a kapcsolatokban való eligazodás. A kurzus nem terápia, nem helyettesít pszichiátert, pszichológust. Azonban támaszt és védelmet nyújt ahhoz, hogy a minden ember életében előforduló nehéz helyzetekkel egészségesen megküzdhess. A kurzus során egyéni és kiscsoportos formában gyakorlatokon keresztül közelítjük meg az egyes témákat. Az önálló vagy kiscsoportos munkát minden esetben közös feldolgozás, megbeszélés követi. Kurzusvezető: dr. Czike Bernadett, pedagógus, pszichológus, a Műhely szakmai vezetője.

Tematika

1.2. A stressz-kiváltó tényezők, a stressz jelei és tünetei stressz-kezelés
A stressz fizikai okai, családi stressz-kiváltó okok, környezeti stressz-kiváltó okok, a munkával kapcsolatos stressz. Hogyan csökkenthetjük a stresszt?
Célkitűzés, időbeosztás-stratégiák.

3.4. Érzelmek ismerjük fel meg az érzelmeket
Hogyan birkózzunk meg az érzelmekkel mentális egészség Az érzelmek levezetése, stressz és betegség. Agresszió vagy menekülés? „Átlátok rajta” - elhárító mechanizmusok. Az érzelmek kezelése Mentális egészségi problémák

5.6. Ismerjük meg önmagunkat!
személyiségjegyek külső és önbizalom értékek siker és önbizalom önmagunk felfedezése személyiség. Erősségek és gyengesége. Értékek, mit tartasz értéknek? Mennyire vagy magabiztos?

7.8. Szerelem, kapcsolatok, házasság és család
A barátság körei. Egy kapcsolat kialakulásának lépései. Strenberg háromszög-elmélete a szerelemről. Együtt élni vagy sem a házasság előtt? Miért érnek véget az emberi kapcsolatok?
A család életciklusa

9.10. Életvezetési készségek
Maslow szükséglet piramisa. Magas és alacsony önértékelés. A magabiztosság elsajátításaA döntéshozatal lépései. Hatékonyan kommunikálsz? Hogyan mondjunk nemet?
Tíz jó tanács az élethez.

A műhelyfoglalkozást a tantestületek igényei szerinti időtartamokban vállaljuk.

Helyszín: Szabad iskolákért Alapítvány, Budafoki út 17-a-c

Jelentkezni lehet: emailben a sziamuhely@gmail.com címen, valamint a (06) 1/279-1241 telefonszámon.

Lásd még...