Képzések

Az alábbi képzéseket, műhelyfoglalkozásokat a tantestületek igényei szerinti időtartamokban vállaljuk.

A Szabad Iskolákért Alapítvány 120 órás akkreditált képzése

Örömmel tudatjuk, hogy Szabad Iskolákért Alapítvány akkreditáltatott egy 90+30 órás Alternatív pedagógiák című továbbképzést.

A képzés egy éves, összesen 12x10 óra, a konkrét időpontokat a jelentkezőkkel fogjuk egyeztetni. A képzésen a legkiválóbb alternatív iskolák alapító tanítói és tanárai tanítanak majd, sok gyakorlat és sok hospitálás lesz!

A képzést azok számára akkreditáltattuk, akik szeretnének tanulni ebben a témakörben, de valamiért nem tudtak jelentkezni a két éves egyetemi szakirányú képzésre. Ez azt jelenti, hogy a képzésre a szakmabelieken kívül, minden olyan érdeklődőt is várunk végzettség és gyakorlatra való tekintet nélkül aki szeretne tanulni.

A képzés témái: alternatív pedagógiai áramlatok, pedagógusszerep változása, tevékenykedtető módszerek az iskolában: kooperatív tanulás, differenciálás, projekt, árnyalt értékelési módszerek.

A képzés ára 120 000 Ft/fő, részletfizetésre van lehetőség. 4 fő csoportos jelentkezése (egy iskola stb.) esetén 100 000 Ft/fő a részvételi díj. Jelentkezés a sziamuhely@gmail email címen, jelentkezési határidő: október 1., várható kezdés október 15., helyszín: Budapest. A jelentkezéshez kérünk egy rövid motivációs levelet. A képzést minimum 12 fő esetén tudjuk indítani.

További információk...

a Szabad Iskolákért Alapítvány szakmai vezetésével

Alternatív Pedagógiák című Pedagógus szakvizsgára felkészítő két éves szakirányú továbbképzés indul 2018 szeptembertől immár három felsőoktatási intézményben:

  • a Pannon Egyetemen (Veszprém)
  • Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán (AVKF: Vác, Pesterzsébeti Campus)
  • és a MOME-n (Budapest, 11. kerület)

     

További információk...

akkreditált képzés

Egyéni 30 órás képzés 2017. április 21,22,23-án!
Trénerek: Kerékgyártó Judit és Kiss Virág.

Nagy sikerrel lezajlott a hétvégi egyéni kooperatív képzés, az egyik résztvevőtől az alábbi értékelést kaptuk:

Feledhetetlen 3 nap volt, amit együtt töltöttünk és nagyon hálás vagyok Nektek mindazért, amit megosztottatok velünk! Régóta szerepelt a bakancslistámon egy kooperatív képzés, mert hiába keresgéltem ezt-azt az interneten a kooperatív technikákkal (struktúrákkal, módszerekkel) kapcsolatban, valahogy mégsem állt össze a fejemben a kép, mert valami hiányzott. És igen, tényleg hiányzott, de most már megvan! A 4 alapelvet most jól az eszembe vésem, és igyekszem minden adandó alkalommal (ki tudja, hova sodor még az élet) hasznát venni majd gyerekekkel és felnőttekkel is, és magam is gyarapítani a kooperatívan (is) tanítók csapatát. 

Az egyik leghasznosabb új információ nekem most az volt, hogy az igazi kooperatív munkához nagyon tudatosan meg kell szervezni a tagok közti munkamegosztást és nem bízni a véletlenre, hogy mindenkinek egyformán jusson feladat. És nagyon jó érzés, hogy most már tudom, hogyan lesz a tananyag átadásból kooperatív munka - pont amire vágytam :) Hiányérzetem egyelőre semmivel kapcsolatban nincs, mert amire közben kíváncsi voltam, azt mind megkérdeztem (köszönöm, hogy volt rá mód!), úgy érzem, most már csak neki kell állni és csinálni kell, hogy aztán újra legyenek kérdéseim és dilemmáim :)

Nagyon tetszett a 3 nap alatt a jó hangulat, lenyűgöző volt, ahogy tényleg azt érezhettük (gondolom, hogy a többiek is ezt érezték), hogy mindenkire egyénileg is figyeltek!

További információk...